Jadłospis

W tym tygodniu (15.03.2021 - 19.03.2021) szef kuchni poleca:

 

 

PONIEDZIAŁEK:

ŚNIADANIE: Zupa mleczna, kanapki z wędliną, sałata, szczypiorek, pomidor, herbata.

OBIAD: Makaron zapiekany z kurczakiem i warzywami, kompot.

PODWIECZOREK: Kanapka z kiełkami, banan, herbata.

WTOREK:

ŚNIADANIE: Kanapki z szynką, sałata, ogórek, papryka, herbata.

OBIAD: Schab pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda z miodem, miętą i cytryną.

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku z truskawkami, herbata.

ŚRODA:

ŚNIADANIE: Zupa mleczna, kanapki z pasztetem, papryka, rzodkiewka, herbata.

OBIAD: Ryba pieczona z duszonymi warzywami, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK: Zapiekanka z serem, herbata.

CZWARTEK:

ŚNIADANIE: Kanapki z serem zółtym, sałata, ogórek, kawa Inka na mleku, herbata.

OBIAD: Pulpety w sosie, kasza pęczak, burczaki zasmażane, kompot. 

PODWIECZOREK: Koktajl jogurtowo - truskawkowy, hebrata.

PIĄTEK:

ŚNIADANIE:  Zupa mleczna, kanapki z pastą rybną, szczypiorek, kakao.

OBIAD: Placuszki drożdżowe z jabłkiem i serkiem waniliowym, kompot.

PODWIECZOREK:  Herbatniki, herbata owocowa.