Jadłospis

W tym tygodniu (15.04.2024 - 19.04.2024) szef kuchni poleca:

   

PONIEDZIAŁEK:

ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7), kanapki z pastą jajeczną (1,3,4,5), sałata, ogórek, szczypior, herbata, kakao, winogrona.

OBIAD: Spaghetti z sosem pomidorowym (1), surówka z kalarepki z koperkiem (1), kompot, gruszka.

PODWIECZOREK: Maślanka z owocami (1,12), herbata, słupki warzywne.

WTOREK: 

ŚNIADANIE: Kanapki z wędlinką (1,6,7,9,11), sałata, pomidor, serek waniliowy (7), herbata, banan.

OBIAD: Kotlet mielony (1,3,6,7), ziemniaki, marchewka z groszkiem (1), kompot, mus owocowy.

PODWIECZOREK: Jogurt z musli (5,6,7,8,11), bułeczka maślana (1,3), kakao (1), mandarynki.

ŚRODA: 

ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7), kanapki z serem żółtym (1,7), sałata, papryka, ogórek, herbata, gruszka.

OBIAD: Pieczone udka z kurczaka, ryż, bukiet warzyw, kompot, chipsy z jabłka. 

PODWIECZOREK: Kanapka z rzodkiewką i kiełkami (1), serek wiejski (7), herbata, słupki warzywno-owocowe. 

CZWARTEK: 

ŚNIADANIE: Kanapki z pasztetem (1,3,7,9), sałata, pomidor, ogórek, kawa inka na mleku (1,7), winogrona. 

OBIAD: Strogonow (1), kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty, kompot, mus owocowy. 

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy z płatkami kukurydzianymi (1,6,7), herbata, gruszka.

PIĄTEK: 

ŚNIADANIE:  Zupa mleczna (1,7), kanapki z wędliną (1,6,7,9,11), sałata, rzodkiewka, papryka, herbata, jabłko. 

OBIAD: Ryba pieczona z ziemniakami (1,2,3,6,7,10), surówka z marchewki z porem, kompot, ciasteczka zbożowe (6,8). 

PODWIECZOREK: Bułeczka kukurydziana z białym serem (1,7), sałata, ogórek, herbata, soczek owocowy.