Jadłospis

W tym tygodniu (22.04.2024 - 26.04.2024) szef kuchni poleca:

   

PONIEDZIAŁEK:

ŚNIADANIE: Kanapki z serem żółtym (1,7), sałata, ogórek, pomidor, kawa inka na mleku (1,7), banan.

OBIAD: Zapiekanka z indykiem i warzywami (1,3,7,12), surówka z ogórka z koperkiem, kompot, jabłko.

PODWIECZOREK: Serek waniliowy z płatkami owsianymi (1,7), herbata, słupki warzywne, winogrona.

WTOREK: 

ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7), kanapki z wędlinką (1,6,7,9,11), sałata, papryka, herbata, jabłko.

OBIAD: Gulasz mięsno-warzywny (1,7,9), ziemniaki, surówka azjatycka (11), herbata z miętą, mus owocowy.

PODWIECZOREK: Ryż na mleku (7), herbatniki (1,3,7), herbata, kiwi.

ŚRODA: 

ŚNIADANIE: Kanapka z białym serem (1,7), sałata, rzodkiewka, szczypior, kakao (1), gruszka.

OBIAD: Schab pieczony w sosie koperkowym z kaszą jęczmienną (1,7,9),  fasolka szparagowa, woda z cytryną i miętą, mandarynka. 

PODWIECZOREK: Maślanka z owocami (1,12), podpłomyki (1,6,7), herbata, słupki marchewkowe. 

CZWARTEK: 

ŚNIADANIE: Kanapki ze schabem pieczonym (1,6,7,9,11), sałata, pomidor, ogórek, kawa inka na mleku (1,7), winogrona. 

OBIAD: Serniczki jaglane (1,7,3,5), surówka z marchewki i ananasa, kompot, soczek owocowy. 

PODWIECZOREK: Bułeczka szpinakowa z wędlinką (1,6,7,9,11), sałata, papryka, serek wiejski (7), herbata, jabłko.

PIĄTEK: 

ŚNIADANIE:  Zupa mleczna (1,7), kanapki z pastą rybną, sałata, ogórek, rzodkiewka, herbata, banan. 

OBIAD: Kaszotto warzywne (1,7,9), surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym, kompot, chipsy z jabłka. 

PODWIECZOREK: Jogurt z musli (5,6,7,8,11), słupki warzywno-owocowe, herbata.